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The United States Postal Service hereby responds to Presiding Officer’s 

Information Request (POIR) No. 12, Question 9, issued August 24, 2006.  This 

question is closely related to the institutional response to POIR No. 12, Question 

8, which was filed October 6, 2006, and involves matters that go beyond the 

scope of any one postal witness.  Accordingly, the response is institutional.  

Question 9 is stated verbatim and followed by the response.
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RESPONSE OF THE UNITED STATES POSTAL SERVICE
TO PRESIDING OFFICER’S INFORMATION REQUEST NO. 12, QUESTION 9

9.  Why is insurance bought in conjunction with Return Receipt for Merchandise 
being limited to $200.00 or less when it appears no limit existed previously?  
USPS-T-40 at 24.  Please provide DMCS language to reflect this new limit.

RESPONSE:

For consumer protection reasons, the combination of return receipt for 

merchandise with insurance is limited to insurance for which the recipient’s 

signature is not obtained.  Customers who purchase insurance for which a 

signature is obtained would pay more but get no extra value from purchasing 

return receipt for merchandise, rather than regular return receipt service.  This 

limitation is present in DMM sections 503.4.2.4c and 503.8.2.4b.  

For the reasons expressed in the Postal Service’s response to POIR No. 

12, Question 8, the Postal Service does not support a DMCS provision 

concerning this combination of special services.   But if DMCS provisions were 

required, they would be added to the DMCS sections for both insurance

(943.251) and return receipt for merchandise (945.241), listing a new 

combination for return receipt for merchandise and insurance, for items insured 

up to $200 only.   This exemplifies the unwarranted complexity of including all 

special service combinations in the DMCS.


